Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD Başkanı Donald Trump’a İran ile geçici ateşkesi uzatma kararı için X üzerinden teşekkür etti.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD Başkanı Donald Trump’a İran ile devam eden çatışmalardaki geçici ateşkesi uzatma kararı nedeniyle sosyal medya platformu X üzerinden teşekkür etti. Şerif, bu adımın diplomatik çabaların sürdürülmesine olanak tanıyacağını ve müzakere yoluyla kalıcı bir çözüm arayışlarını destekleyeceğini belirtti. Trump, Pakistan’ın talebi üzerine bu kararı aldığını açıklamıştı.
Başbakan Şerif, her iki tarafın da ateşkesi sürdürmesini ve çatışmaya kalıcı bir son vermek amacıyla İslamabad’da yapılması planlanan ikinci tur müzakerelerinde kapsamlı bir barış anlaşmasına varılmasını umduğunu ifade etti. Pakistan’ın, bu çatışmanın müzakere yoluyla çözümüne yönelik çabalarını sürdüreceğini vurguladı.
ABD Başkanı Donald Trump, Pakistan’ın talebi üzerine İran’ın anlaşmaya yönelik önerisini sunana kadar ateşkesi uzatma kararı aldığını duyurdu. Trump, İran yönetiminin ciddi bir bölünme içinde olduğunu ve Pakistan’dan Mareşal Asım Münir ile Başbakan Şahbaz Şerif’in ortak bir öneri sunulana kadar saldırının askıya alınması yönünde talepte bulunduğunu belirtti.
Trump, açıklamasında, ABD ordusuna ablukayı sürdürme ve her açıdan hazır kalmaları talimatı verdiğini kaydetti. İran’ın önerisi sunulana ve müzakereler bir sonuca ulaşana kadar ateşkesin uzatılacağını ifade etti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap