ABD Başkanı Trump, Miami’deki konuşmasında Hürmüz Boğazı’na ‘Trump Boğazı’ adını verdi. Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı öven Trump, NATO’yu eleştirdi.
ABD Başkanı Donald Trump, Miami’de yaptığı son açıklamalarla gündeme geldi. Yaklaşık bir aydır süren ABD-İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını değerlendiren Trump, Hürmüz Boğazı’nı “Trump Boğazı” olarak nitelendirdi. Konuşmasında Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a övgüler yağdıran Trump, NATO’yu ise eleştirdi.
Trump, “İran’ın Trump Boğazı’nı açması gerekiyor. Yani Hürmüz Boğazı’nı. A pardon, ne korkunç bir hata” ifadelerini kullandı. Ardından, “Sahte haber medyası ‘Yanlışlıkla söyledi’ diyecek. Hayır… Benim ağzımdan hiçbir şey yanlışlıkla çıkmaz” diyerek sözlerinin arkasında durdu.
ABD Başkanı Trump, konuşmasında Türkiye’nin savaş sürecinde “iyi bir iş çıkardığını” ve “tarafsız kalmayı başardığını” belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Harika bir lider” ifadesini kullanan Trump, Türkiye’nin bölgede destekleyici davrandığını vurguladı.
Trump, “Bence Türkiye şahaneydi. Bölgede olmayan ülkelerden muazzam bir destek geldi ama onlar son derece destekleyiciydi. Onlardan istediğimiz şeylerin dışında kaldılar. Erdoğan harika bir lider” şeklinde konuştu.
İran’a yönelik sert ifadeler kullanan Trump, “İran Orta Doğu’da artık zorba değil. İran’a öyle bir vurduk ki müzakere için bize yalvarıyor. İran’ın liderlerinin tümünü öldürdük” iddiasında bulundu. Bu sözler, bölgedeki gerilimin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.
NATO’dan beklediği desteği alamadığını dile getiren Trump, “NATO beni hayal kırıklığına uğrattı. Yardım etmeyeceklerini biliyordum” diyerek ittifakı eleştirdi. Açıklamasının sonunda ise “Sırada Küba var” diyerek ülkesinin yeni hedefini işaret etti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap