Manavgat Belediyesi’ndeki rüşvet ve zimmet davasında eski başkan Niyazi Nefi Kara’ya 45 yıl hapis cezası verildi. Eski Başkan Yardımcısı Tüter’e de 40 yıl hapis cezası çıktı.
Antalya Bölge Adliye Mahkemesi, Manavgat Belediyesi’ne yönelik rüşvet ve zimmet davasında, görevden uzaklaştırılan eski belediye başkanı Niyazi Nefi Kara’ya toplamda 45 yıl 22 ay 13 gün hapis cezası verdi.
Mahkeme, Kara’yı ‘suç işlemek amacıyla örgüt yönetmek’, ‘irtikap’, ‘zimmet’, ‘rüşvet’ ve ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından ayrı ayrı cezalandırdı. Bu cezalarla birlikte Kara hakkında 2 bin 500 lira adli para cezası da hükmedildi.
Davanın en dikkat çekici isimlerinden biri de eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter oldu. Tüter, soruşturma sürecinde rüşvet paralarını ‘baklava kutusu’ içinde aldığı iddialarıyla gündeme gelmişti.
Mahkeme, Tüter’e ‘örgüt üyeliği’, ‘irtikap’, ‘zimmet’, ‘rüşvet alma’ ve ‘suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama’ suçlarından toplam 40 yıl 20 ay hapis cezası ve 2 milyon lira para cezası verdi. Duruşmada 6’sı tutuklu 41 sanık ve avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların durumlarının devamına karar verdi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap