Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 2 Mart’tan bu yana Lübnan’a düzenlediği saldırılarda can kaybının 4278’e yükseldiğini açıkladı. Yaralı sayısı 12 bini aştı.
Sağlık Bakanlığı, 2 Mart’tan bu yana İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 278’e ulaştığını duyurdu. Saldırılarda ayrıca 12 bin 196 kişi yaralandı.
Bakanlık, önceki günkü açıklamasında bu sayıyı 4 bin 257 olarak bildirmişti. Güncel veriler, İsrail’in devam eden saldırılarının bilançosunu gözler önüne seriyor.
İsrail, bölgedeki ateşkes girişimlerine ve ABD-İran arasında varıldığı belirtilen mutabakata rağmen saldırılarını sürdürüyor. Lübnan resmi ajansı NNA’ya göre, İsrail topçu birlikleri Nebatiye vilayetine bağlı Beyt Yahun beldesini hedef aldı.
Ayrıca İsrail ordusunun Bint Cubeyl ilçesine bağlı Ayta el-Cebel ve Beyt Yahun beldelerindeki evleri ateşe verdiği bildirildi. Bu eylemler, bölgedeki gerilimin tırmandığını gösteriyor.
İsrail ordusu, 2 Mart’ta Lübnan’a yönelik yoğun hava saldırıları başlatmış ve ülkenin güneyinde birçok bölgeyi hedef almıştı. Lübnan hükümeti, bu saldırılar nedeniyle 1 milyondan fazla kişinin yerinden edildiğini açıklamıştı.
ABD Başkanı Donald Trump, 24 Nisan’da yaptığı açıklamada, Lübnan ve İsrail arasındaki 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığını duyurmuştu. ABD arabuluculuğunda 14-15 Mayıs’ta yapılan görüşmeler sonucunda ateşkesin 17 Mayıs’ta 45 gün daha uzatılması kararlaştırılmıştı.
İran ve ABD, 14 Haziran’da savaşın durdurulmasını ve sorunların görüşmelerle çözülmesini öngören 14 maddelik bir mutabakata vardıklarını duyurdu. Bu mutabakat, Lübnan’daki savaşı da sona erdirmeyi hedefliyordu. Washington’da yürütülen müzakerelerin ardından 26 Haziran’da ise iki ülke arasında bir çerçeve anlaşması imzalanmıştı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap