İran Devrim Muhafızları, Kuveyt’teki ABD üslerine saldırı düzenlediğini duyurdu. Arifcan’daki lojistik merkezi ile Ali es-Salim Hava Üssü hedef alındı.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD’nin Kuveyt’teki askeri tesislerine saldırı düzenlediğini duyurdu. Açıklamada, Arifcan’daki lojistik ve destek merkezinde bulunan ABD güçlerinin hedef alındığı belirtildi. Saldırıda bazı ABD askerlerinin hayatını kaybettiği öne sürüldü.
Eş zamanlı olarak Kuveyt’teki Ali es-Salim Hava Üssü’nde bir ABD radar sisteminin insansız hava aracı (İHA) ile imha edildiği kaydedildi. Ayrıca, bir silah bakım hangarı ile İHA barınağının da hedef alındığı bildirildi.
İran Devrim Muhafızları, uluslararası kurumların ABD eylemlerini durdurmadığını savunarak, orantılı misilleme hakkını kullanmaktan başka çarelerinin kalmadığını ifade etti. Bu tür eylemlerin devam edeceği aktarıldı.
Açıklamada, topraklarını ABD güçlerine açan bölge ülkeleri de uyarıldı. Bu ülkelerin muhtemel misillemelere karşı hazırlıklı olmaları gerektiği belirtildi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap