Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi haftaya yükselişle başladı. Küresel piyasalarda ABD-İran uzlaşı beklentisi iyimserlik yaratırken, borsalarda işlem gören endeksler güncelleniyor.
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Endeks, açılışta önceki kapanışa göre 81,22 puan ve yüzde 0,59 artışla 13.889,42 puana ulaştı.
Cuma gününü alış ağırlıklı bir seyirle tamamlayan BIST 100 endeksi, kapanışta yüzde 4,89 değer kazanarak 13.808,20 puana yükselmişti.
Açılış itibarıyla bankacılık endeksi yüzde 0,76, holding endeksi ise yüzde 0,65 oranında değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla yükselişi yüzde 3 ile ulaştırma sektörü gösterdi.
Buna karşın, kimya petrol plastik sektörü endeksi yüzde 0,77 ile en çok gerileyen sektör oldu.
Küresel piyasalar, ABD ile İran arasında sağlanan uzlaşıya yaklaşım yönündeki açıklamalara bağlı olarak haftaya pozitif bir başlangıç yaptı. Ancak, ABD ve İngiltere gibi bazı önemli borsalar resmi tatil nedeniyle işlem görmeyecek.
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile müzakerelerin yapıcı ilerlediğini ve iyi bir anlaşma için acele etmeyeceklerini belirtti. Beyaz Saray da ABD-İran arasındaki olası anlaşmada iyi bir noktada olunduğunu ancak tamamlanmasının günler sürebileceğini bildirdi.
New York Times’ın, iki ülke arasında “Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılması” konusunda uzlaşmaya varıldığı yönündeki haberi, piyasalardaki iyimserliği artırdı. Bu gelişmeler, Hürmüz Boğazı’nın tam kapasiteyle işlerlik kazanması ve petrol arzının kesintisiz sürdürülmesine yönelik beklentileri güçlendirdi.
Analistler, bugünkü yurt içi veri gündeminde ekonomik güven endeksi verisinin öne çıktığını belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksi için 13.900 ve 14.000 seviyelerinin direnç, 13.700 ve 13.600 puanın ise destek konumunda olduğunu kaydettiler.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap