Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Şubat ayı kümes hayvancılığı verileri açıklandı. Tavuk eti ve yumurta üretiminde yıllık bazda artışlar dikkat çekti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayına ilişkin kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan verilere göre, tavuk eti ve tavuk yumurtası üretiminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla önemli artışlar kaydedildi. Bu dönemde kesilen tavuk sayısı da yükseliş gösterdi.
Şubat ayında toplam 227 bin 793 ton tavuk eti üretimi gerçekleştirildi. Bu miktar, 2023 yılının aynı ayına göre yüzde 4,4’lük bir artışı ifade ederken, bir önceki aya kıyasla yüzde 4,6’lık bir düşüş yaşadı.
Tavuk yumurtası üretimi ise Şubat ayında 1 milyar 820 milyon 97 bin adede ulaştı. Bu rakam, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,6’lık önemli bir yükseliş kaydederken, aylık bazda yüzde 4,3’lük bir azalma gösterdi.
Aynı dönemde kesilen tavuk sayısı da dikkat çekti. Şubat ayında 122 milyon 390 bin tavuk kesildi ve bu sayı, bir önceki yılın Şubat ayına göre yüzde 5,9’luk bir artışa işaret etti.
Ocak-Şubat dönemine ait veriler de kümes hayvancılığı sektöründeki genel büyümeyi ortaya koydu. Geçen yılın aynı iki aylık dönemine kıyasla tavuk yumurtası üretimi yüzde 16,3 oranında arttı. Kesilen tavuk sayısı ise yüzde 4,4’lük bir yükseliş kaydetti.
Bu süreçte tavuk eti üretimi de yüzde 3,3 oranında artış gösterdi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap